Veel mensen lijden aan handende oogleden. Dat kan door ouderdom komen, maar ook genetisch bepaald zijn. Symptomen zijn hoofdpijn, vermoeide ogen en een uitstraling die ouder is. Je gaat je ook ouder voelen op zo’n manier. Met een ooglift is de klok terug te draaien. Maar hoe zit het nu precies met zo’n behandeling? In deze blog praten we je bij.

Snelle behandeling

Het voordeel van een ooglift is dat de behandeling doorgaans niet lang duurt en de kans op complicaties is klein. Daarom zijn veel mensen al naar een korte tijd thuis. Hoe gaat de behandeling in zijn werk:

  • Intake
  • Incisies en het verwijderen van overtollige huid
  • Uitleg en tips hoe snel te herstellen (revalidatieplan)

De littekens zijn niet te zien en zullen in de loop der tijd vervagen. Na een aantal maanden zijn de resultaten optimaal. Toch is het resultaat al binnen enkele weken goed duidelijk, echt een verbetering.

Vergoeding zorgverzekering

Bij de meeste zorgverzekeringen is er een vergoeding voor een correctie van de bovenste oogleden, omdat deze vaak samenhangen met medische klachten. Een correctie van de onderste oogleden wordt daarentegen niet vergoed, omdat het hier vaak om een cosmetische kwestie gaat. Laat je altijd goed informeren door je zorgverzekering en pas deze indien nodig aan voordat je een ingreep laat doen, want er zouden onvoorziene kosten kunnen komen bij onvoldoende verzekering.

Frisse uitstraling, zelfverzekerder

Door de ooglidcorrectie oog je frisser, energieker en voelen mensen zich doorgaans zelfverzekerder. Natuurlijk is er ook een psychische component verbonden aan het gevoel van zekerheid over jezelf. Maar een ooglidcorrect kan bijdragen aan de groei hiervan.

Conclusie

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep die snel gedaan kan worden. Een correctie van het bovenste ooglid wordt doorgaans vergoed. Na de correctie voelen mensen zich zelfverzekerder en energieker. Deze indruk laten ze ook achter op mensen in hun omgeving. Lichaam en geest zijn zo meer in balans.

Meer ontdekken

Op onze site ontdek je hoe je met 5 tips je uiterlijk jonger kunt maken. Je komt er ook achter wat het BIG-register is. Ontdek meer, lees verder en laat je inspireren.