Alternatieve genezer

De rol van een tandarts

De rol van een tandarts

Geplaatst op

In de wereld van mondverzorging speelt de tandarts een buitengewoon belangrijke rol. Meer dan alleen een professional die tandproblemen aanpakt, fungeert de tandarts ook als adviseur om te zorgen voor het behoud van onze algehele mondgezondheid en draagt hij bij aan ons welzijn. Van preventieve zorg tot het verbeteren van onze glimlach met cosmetische behandelingen, de tandarts biedt een breed scala aan diensten die ons gebit transformeren tot mooie, gezonde en sterke tanden. In deze blog vind je een uitgebreid overzicht van behandelingen waarvoor je naar de tandarts kunt gaan.

Periodieke controles

Door geregeld de tandarts te bezoeken, en met geregeld bedoelen we ongeveer 1 keer in het halfjaar, kun je voorkomen dat je gebit problemen onder de leden krijgt. Dit komt doordat een tandarts al vroegtijdig kan inzien of er een probleem wilt komen optreden of al een begin heeft gemaakt. In een vroeg stadium van tandbederf, gaatjes of andere problemen hoef je namelijk nog geen pijn te voelen. Vaak wil pijn zeggen dat je eigenlijk al te laat bent en het probleem zich al heeft opgebouwd. Laat dus altijd je tanden goed controleren bij een tandarts om een grote aanpak en behandelingen te voorkomen.

Behandelingen

Heb je toch wat gevoelige tanden of ervaar je pijn en ongemakken in je dagelijkse bezigheden. Dan is het belangrijk om te weten welke problemen er kunnen zijn en wat een tandarts voor behandelingen kan uitvoeren om je hiervan af te helpen.

Gaatjes vullen:

Als je een gaatje hebt zul je merken dat je tanden gevoelig reageren op warme, koude, zoete en zure dranken en voedingsmiddelen. Een gaatje kan groter worden en gaat pijn doen, doordat de zenuwen in je tand langzamerhand meer bloot komen te liggen. Door het gaatje weer mooi te dichten met een vulling zal de pijn wegtrekken en zal het eten weer naar behoren gaan.

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling worden ontstoken wortels en zenuwen in het gebit behandeld. Dit gebeurt onder een verdoving, waarbij het ontstoken weefsel nauwkeurig wordt verwijderd.

Verstandskies trekken

Een verstandskies dat doorkomt, komt vaak voor in de beginfase van het volwassen worden. Ondanks dat het vaak ook op de natuurlijke manier goed komt, wil het nog wel eens gebeuren dat de nieuwe kies geen ruimte heeft om door te komen of scheef wilt groeien. Dit kan problemen veroorzaken bij de rest van het gebit en dient dus door een tandarts verholpen te worden.

Cosmetische behandelingen

Ook kun je voor cosmetische behandelingen terecht bij een tandarts. Het kan namelijk zijn dat je niet tevreden bent met je gebit, dat je tanden scheef zijn gaan staan, je tanden afgebroken zijn door een ongeval of dat je gebit helemaal verkleurd is. Voor al deze problemen zijn er ook genoeg behandelingen bij de tandarts mogelijk die jou kunnen helpen, waaronder implantaten, kronen en je tanden laten bleken. Wil je graag meer over deze behandelingen weten of graag een afspraak maken voor je eerste periodieke controle? Kijk dan op de website van Studentist, Dé tandarts van Amsterdam!

Gerelateerde berichten

checklist

Veelgestelde vragen over het BIG-register

Verschillende zorgverleners vermelden op hun website het nummer van registratie in het BIG-register. Voor veel mensen is het onduidelijk wat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden